Kattengedragstherapie

Logo mobiel

Katten zijn niet hetzelfde als mensen en daarnaast spreken mensen en katten ook nog eens een andere taal. Om plezierig met elkaar te leven is een goede communicatie tussen mens en kat beslist noodzakelijk. Soms loopt de communicatie mis en gaat een kat probleemgedrag vertonen. Als uw kat gedrag vertoont dat u of uw omgeving als problematisch ervaart, dan kan ik samen met u de oorzaak van het probleem achterhalen en u helpen het gedrag bij te sturen. Mijn doel is dat u uw kat leert begrijpen en dat u inzicht krijgt in waarom uw kat een bepaald gedrag vertoont en dat u leert hoe u dit gedrag in goede banen kunt leiden.
Ik heb een ruime ervaring met katten opgedaan door onder andere de gevolgde opleiding tot kattengedragsspecialist Tinley en met het Kattenpension dat ik heb.

Lang werd aangenomen dat katten – in tegenstelling tot honden – niet in staat zijn om (gedrag aan) te leren. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Katten zijn intelligente dieren en zij zijn wel degelijk in staat om onder de juiste condities hun gedrag te veranderen. Een belangrijke voorwaarde is dan wel dat we begrijpen waarom de kat zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Pas als we de oorzaak kennen van het gedrag, kunnen we het ongewenste gedrag gaan veranderen in gewenst gedrag, waarbij u bereidt dient te zijn om uw gedrag naar de kat te veranderen of aanpassingen in huis te doen.

Footer