Vlooien bestrijding

Logo mobiel

Behandelschema ontvlooien kat

Volwassen dieren: 1 x per maand gedurende het seizoen (feb -nov)

Kittens: 1x per maand vanaf de leeftijd van 8 weken

Voor vlooien geldt dat deze zijn afgestemd op de leeftijd en het gewicht van uw huisdier.

Hieronder ziet u in de tabel een overzicht van de werkzame stof die in verschillende ontvlooimiddelen zit en wat dit middel precies dood. U ziet dat het beste ontvlooimiddel met werkzame stof Selamectine is, want dit dood de volwassen vlo, de eieren van de vlo, de eieren in de omgeving en de de larven. Het slechtste werkt dus een ontvlooimiddel met als werkzame stof Fipronil

werkzamestof vlooienbehandeling

Graag niet volgende ontvlooimiddelen gebruiken: Frontline, Effipro, Eliminall, Exil, Fibrospot of  Flevox, want in al deze produkten zit Fipronil als werkzame stof en dit dood dus alleen de volwassen vlooi en dat is niet voldoende! Ik heb al meerdere malen katten gehad die behandeld waren met Frontline, Effipro etc. door de klant en die toch nog vlooien hadden! Verder zijn vlooienbandjes ook niet goed werkzaam.

hond kat

Het beste product is Stronghold (verkrijgbaar bij de dierenarts) dat als werkzame stof Selamectine heeft en dus de volwassen vlo, de eieren op het dier en in de omgeving en de larven dood.  Verder werkt het ook tegen oormijt, spoelwormen en hartwormen. Zie produktinformatie.

Voor alleen bestrijden van vlooien is Advantage met werkzame stof imidacloprid een goedkoop alternatief, maar werkt dus alleen tegen de volwassen vlo. Advocate met werkzame stoffen werkt Imidacloprid en moxidectine werkt tegen vlooien, oormijt en spoel, en hartwormen.

Let op: De antivlooienmiddel met combinatie ontwormen pakken NIET de lintwormen aan! Als uw kat vlooien heeft dan dient u ook de omgeving te sprayen, want 5% van de vlooien zit op uw kat en 95% in uw huis. Zie ook informatie vlooien in het hoofdmenu.

U kunt ook elke half jaar een injectie met Program laten geven door de dierenarts., deze zorgt er gedurende een half jaar voor dat de eitjes van vlooien niet levensvatbaar meer zijn. Daarnaast doodt Program® via de vlooienpoepjes de aanwezige uitgekomen vlooienlarfjes in de omgeving. Vlooienpoep is namelijk hun voornaamste voeding en op deze manier krijgen de larfjes Program® binnen. Uw kat dient wel eerst vlooienvrij te zijn door bijvoorbeeld eerst stronghold toe te passen. 

Graag geen producten gebruiken van de Boerenbond of dierenwinkel, want dat zijn vaak verouderde middelen.

Footer