De voeding

Logo mobiel

Het is belangrijk dat katten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, vandaar dat is gekozen voor het eerste klas merk Royal Canin. Er zijn 2 verschillende soorten brokje aanwezig, zodat er altijd wel iets lekkers voor uw kat bij zit. Er is voor deze hoogwaardige brokjes gekozen, omdat in blikvoer ongeveer 80% water zit(brokjes slechts 8% water) en er dan slechts 20% overblijft voor de noodzakelijke vitamines en voedingsstoffen. Bovendien bevordert blikvoer tandsteen, wat slecht is voor het gebit.

De specialiteit van het kattenpension is katten met een speciaal dieet, waarbij we kunnen denken aan een kat met diabetes, nierdieet, gevoelig maag- darmkanaal etc. Het is voor mij onmogelijk om al deze verschillende diëten op voorraad te houden, vandaar dat ervoor is gekozen om het dieetvoer door u zelf te laten meebrengen. Er kan geen diepvriesvoer zoals bv carnibest worden meegebracht. De prijs per kat blijft echter hetzelfde, omdat een kat met een speciaal dieet al extra aandacht nodig heeft. Alleen voor insuline katten en katten met medicijnen wordt een meerprijs berekend(zie Tarieven).

Er zijn 2 belangrijke redenen om ieder dier afzonderlijk te voeren namelijk:

  • Dieetkatten mogen alleen het voorgeschreven dieet eten en niets anders. Indien er de hele dag eten staat dan zullen ze ongetwijfeld gaan mee-eten van het normale voer.
  • Wanneer we de katten de hele dag gezamenlijk laten eten kunnen we niet controleren of uw kat gegeten heeft en weten we ook niet of ze op de kattenbak is geweest. Het is heel belangrijk om te weten of een kat langer dan een dag niet eet, omdat er leververvetting optreedt (al na 2- 3 dagen!): De kat krijgt geen eiwitten via de voeding meer binnen en zal vetten uit de lever gaan gebruiken om energie uit te halen. Wanneer de kat dit op grote schaal doet zal de lever verstopt raken met vetten en kan het lichaam niet meer ontgiften. De kat eerst gaan vermageren, maar ook hersen-verschijnselen kunnen gaan optreden, doordat hij zichzelf vergiftigd. Het is zeer slecht voor de gezondheid van een kat en kan bij langere tijd van voedselonthouding tot de dood leiden. Het is dus noodzakelijk om de voedsel opname goed te controleren en maatregelen te nemen.

Een kat die niet goed eet krijgt een zakje Royal Canin Convalescence support of Hills a/d. Dit zijn zeer hoogwaardige voedingen, die in de dierenkliniek wordt gebruikt bij katten die dienen aan te sterken na een ziekte of operatie. Katten zijn meestal dol op dit eten en zullen daarom weer snel gaan eten. De kosten voor het speciale voer en extra tijd om uw kat te voeren worden uiteraard wel doorberekend!

Op een planbord in de kattenverblijven worden eventuele bijzonderheden van elke kat genoteerd en wordt opgeschreven hoeveel uw kat gegeten heeft.

Nieuws

Vakantie

 

  • Kattenpension Het Kattengeluk gaat definitief sluiten vanaf dinsdag 23 oktober 2018. Ik wil alle klanten bedanken voor hun komst naar mijn pension, maar ik ga na 12 jaar graag een nieuwe uitdaging aan. 

Nieuw in het pension

Vanaf heden zijn er 2 catswheels aanwezig in het pension, zodat uw kat zich nog beter kan amuseren klik op de foto en www.catswheel.nl

Lotta klein

Magic en Ozhenga in wile 2

Katten- en Niesziekte

De enting(prik) voor niesziekte mag niet ouder zijn dan 6 maanden bij het brengen van uw kat ook al staat er in uw entingsboekje dat deze een jaar oud mag zijn. Zie ook vaccinaties.

Alleen Intervet Tricat Trio en Merial Purevax RCP kunnen om de 3 jaar geent worden voor kattenziekte, maar wel niesziekte jaarlijks. Pfizer of Zoertis met Versifel CVR of Fellocel CVR dienen altijd jaarlijkste worden geent.

 

Vlooien & wormen

Ontwormt en ontvlooit uw kat minimaal 1 week en maximaal 3 weken voordat u ze naar mij brengt, anders zal ik dat zelf dienen te doen. Uw kat dient dus VLOOIENVRIJ(zonder vlooienpoepjes)te worden gebracht!

De kosten voor het ontwormen/ontvlooien(zie tarieven) worden aan u doorberekend.

Wanneer een kat oormijt of teveel vlooien heeft zal deze NIET worden opgenomen in mijn pension, om een vlooien/oormijtplaag te voorkomen.

 

 

Footer