Inenting & Verblijf

Logo mobiel

Inenting

Alleen een kat met een geldig inentingspaspoort mag in het pension blijven. De vaccinatie voor niesziekte(inenting, dus niet de neusenting Bb) mag niet ouder dan 6 maanden en niet jonger dan 3 weken zijn. Voor kattenziekte is dit niet ouder dan 1 jaar en niet jonger dan 3 weken.( Uitzondering Intervet Tricat Trio en Merial Purevax RCP deze enten om de 3 jaar voor kattenziekte en jaarlijks niesziekte. Pfizer Versifel CVR of Fellocel CVR deze dienen altijd WEL jaarlijks geent te worden zie vaccinaties!).

Wanneer uw kat langer dan een jaar niet ingeënt is geweest dient u weer de 2 basisentingen, dus 2x enten tegen katten- en niesziekte met een tussentijd van 3 weken, te geven. Kittens dienen ook 2 maal geënt te worden tegen katten- en niesziekte op een leeftijd van 9 weken(1e keer) en 12 weken(2e keer). Tussen de laatste enting en het brengen dienen minimaal 3 weken te zitten. (Zie hoofdstuk Vaccinaties).

U dient het inentingspaspoort mee te brengen, wanneer u uw kat komt brengen, want dat blijft tijdens het verblijf in het pension achter. Indien uw kat niet goed gevaccineerd is wordt deze geweigerd! Let op: Met inenting tegen niesziekte wordt bedoeld de prik tegen niesziekte dus NIET de Bb neusenting. De Bb neusdruppels vervangen dus NOOIT de enting voor niesziekte en kunnen als extra worden gegeven, maar dit is niet verplicht.

Opmerking: U hoeft uw kat niet 2x per jaar te enten, want als u bijvoorbeeld in de meivakantie en later in de zomervakantie komt, ent u uw kat begin april en dan kan hij beide perioden komen. Komt u in de zomer- en met de kerstvakantie, dan ent uw uw kat het beste in juni-juli, dan kan hij ook met de kerst komen 
 

Verblijf

Ik wil graag altijd een contactpersoon weten die de kat kan ophalen in geval van bijzondere omstandigheden en uw mobiele telefoonnummer of het telefoonnummer van uw vakantieadres.  U dient deze contactpersoon verplicht in te vullen op het reserveringsformulier of door te geven bij het brengen van de kat.

Is uw kat nog nooit in een pension geweest breng uw kat dan een paar dagen in het laagseizoen om te wennen aan het pension. In het hoogseizoen zijn er namelijk soms katten die niet willen eten of agressief zijn en dan dient de kat naar huis te gaan om daar verzorgt te worden door de opgegeven contactpersoon. Deze situaties wil ik natuurlijk graag voorkomen!

Katten dienen op de leeftijd van 6 maanden gecastreerd/steriliseerd te zijn dit om ongelukjes in het pension te voorkomen. 

Nieuws

Vakantie

 

  • Boeken voor de kerstvakantie 2018 kan vanaf 15 oktober 2018. Boeken voor in 2019 en zomervakantie 2019 kan vanaf 1 januari 2019! Graag niet eerder inboeken, want kan nog niet ingepland worden. 
  • Controleer de beschikbaarheidskalender, voordat u inboekt. Nieuwe klanten graag eerst even bellen, dus niet inboeken. 
  • Gesloten 2018:  
    1/ Vanaf zaterdag 29 september tot en met woensdag 10 oktober. Donderdag 11 oktober kunt u uw kat weer brengen
    2/ Woensdag 24 oktober tot en met donderdag 13 december. Vrijdag 14 december kunt u weer komen. 

 

Nieuw in het pension

Vanaf heden zijn er 2 catswheels aanwezig in het pension, zodat uw kat zich nog beter kan amuseren klik op de foto en www.catswheel.nl

Lotta klein

Magic en Ozhenga in wile 2

Katten- en Niesziekte

De enting(prik) voor niesziekte mag niet ouder zijn dan 6 maanden bij het brengen van uw kat ook al staat er in uw entingsboekje dat deze een jaar oud mag zijn. Zie ook vaccinaties.

Alleen Intervet Tricat Trio en Merial Purevax RCP kunnen om de 3 jaar geent worden voor kattenziekte, maar wel niesziekte jaarlijks. Pfizer of Zoertis met Versifel CVR of Fellocel CVR dienen altijd jaarlijkste worden geent.

 

Vlooien & wormen

Ontwormt en ontvlooit uw kat minimaal 1 week en maximaal 3 weken voordat u ze naar mij brengt, anders zal ik dat zelf dienen te doen. Uw kat dient dus VLOOIENVRIJ(zonder vlooienpoepjes)te worden gebracht!

De kosten voor het ontwormen/ontvlooien(zie tarieven) worden aan u doorberekend.

Wanneer een kat oormijt of teveel vlooien heeft zal deze NIET worden opgenomen in mijn pension, om een vlooien/oormijtplaag te voorkomen.

 

 

Footer